Tips när du skapar din arbetshörna!

 • Satsa på en ordentlig kontorsstol
  Vi tillbringar många timmar vid våra skrivbord eller kanske till och med köksbord. Ta hand om din kropp om investera i en kontorsstol som passar dig och dina behov. Är du lång kan en kontorsstol med längre ryggstöd vara bra så att du får tillräckligt med stöd. En kontorsstol som finns både med lång och kort rygg är LÅNGFJÄLL från IKEA. 

 • Dansa, pausa!
  För dig som arbetar hemma är det ännu viktigare att ta små pauser under dagen när de naturliga avbrotten till kaffeautomaten eller skrivaren inte finns längre. Hitta en rytm som passar dig och din kropp, exemplevis 30 minuter framför datorn, 5 minuters paus med rörelse och din favoritmusik, 30 minuter framför datorn osv.

 • Höj- och sänkbart skrivbord
  Om du har möjlighet kan ett höj- och sänkbart skrivbord vara bra. Då varierar du din arbetsposition över dagen vilket kan hjälpa kroppen att må bättre och du kan känna dig mindre rastlös.

 • Kontorsinredning med dubbla funktioner
  Smart förvaring och ett städat skrivbord kan skapa lugn och struktur under arbetsdagen. Fundera över vilken förvaring du har behov av och satsa på förvaring och kontorsinredning med dubbla funktioner för att skapa plats, såsom den kombinerade lampan och laddare NYMÅNE

 • Smart förvaring skapar plats och lugn
  Gillar du också att ha olika pennor att välja på under arbetsdagen? Då kan ELLOVEN vara något för dig. En kombinerad låda där du kan ställa skärmen ovanpå och sjuta in tangentbordet undertill när det inte används.

 • Fyll på med energi!
  Glöm inte bort lunchen eller mellanmålen. Spara tid genom att förbereda mellanmål dagen innan och preppa lmatlådor för veckan redan på helgen. Om du jobbar hemma kanske även någon av dina grannar gör det? Varför inte luncha tillsammans eller ta en promenad tillsammans. Kanske kan ni turas om att laga lunch och bjuda varandra varannan gång? 


Vill du ha mer inspiration till din arbetshörna?
På ikea.se finns massor med tips och idéer såsom:

Fixa en ergonomisk arbetsplats - IKEA

8 prisvärda tips hur du möblerar ett hemmakontor - IKEA

Hitta din studentrumsstil - IKEA

Boosta din arbetsplats på bara en eftermiddag - IKEA