The Body Shop cover image
The Body Shop logo

The Body Shop

The Body Shop International plc var en föregångare som det första etiskt medvetna kosmetikaföretaget, och vi har nu mer än 2 700 butiker i över 65 länder världen över. The Body Shop letar ständigt i jordens alla hörn efter de allra bästa ingredienserna som naturen kan erbjuda, och ger dig produkter som laddats fulla med vårdande egenskaper för att lyfta fram just din naturliga skönhet och på så sätt uttrycka din unika personlighet. Samtidigt strävar vi efter att skydda vår vackra planet och de människor som är beroende av den.

Vi försöker alltid bli lite bättre och föregår med gott exempel genom att använda oss av ansvarsfullt framtagen palmolja, introducera förpackningar av 100 % återvunnet material, att samla in pengar och sprida kunskap för att förebygga spridningen av hiv/aids och fortsätta att stödja utsatta samhällen världen över genom Community Fair Trade, vårt unika program för rättvis handel som funnits sedan 1987.

Genom att välja produkter som innehåller Community Fair Trade-producerade ingredienser ger du människor världen runt möjligheter att skapa en bättre framtid. Vi handlar direkt med våra leverantörer i fler än 20 länder, och ger därmed över 30 000 människor tillgång till en schyst och långsiktig inkomst skapad under rättvisa förhållanden.

Vårt engagemang i Community Fair Trade blir bara större med tiden – i dagsläget innehåller mer än 80 % av våra produkter Community Fair Trade-producerade ingredienser med alla dess fördelar. Vi gör det inte för att det är modernt just nu; vi gör det för att det för oss är det enda sättet att göra affärer.    Hälsa & Välbefinnande